Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

Електрически параметри

Въпреки, че повечето от нас използват електроенергия на дневна база, тя трудно може да бъде разбрана. Всички сме чували за електрически термини како ват, волт и усилвател, но знаем ли какво наистина означават? Долу са обяснени няколко неща, които трябва да знаете:

 

 

  •  пълно разбиране на понятието за електричество 
  • начините за намаляване на сметката ви за електричество
  •  научете се как да спестявате пари и да пазите околната среда, чрез намаляване употребата на електричество Електричеството е вид енергия, създадена от електрони, които се движат по верига.
     


Мощността
 е честотата, с която електричеството е генерирано или използвано.

Електрическото напрежение характеризираща изменението на потенциалната енергия на единица електрически заряд.
Електрически ток
 се получава, когато електроните попаднат между две точки, които имат различни напрежения.

Ампер е единицата за измерване на електричния ток

Ом е единицата за електрично съпротивление

Ват е единицата за измерване на мощност

Киловатчас е единицата за измерване на активната енергия.

За да се разберете как тези електрически клаузи се отнасят една към друга, нека да ги сравни с вода, преминаваща през маркуч. Когато пуснем чешмата, тя оказва сила (напрежение).

Веднъж, след като е пусната има определено количество вода, което изтича през маркуча (ампери). За да си измиете колата ще използвате повече вода, с по-високо налягане (повече ватове) и обратното – за да напълните обикновена чаша с вода по – малко.

Разбирането на термините киловат и мегават ще ви помогне да научите как се измерва електрическа енергия, как да спестите пари и да намалите сметката си за електричество!

 

Енергоинвестмънт АД © 2017 | Права за ползване Web Design